Winter Mijas / Costa del Sol | Provincie MalagaImágenes

Omschrijving

De winter in Mijas is een van de warmste winters dat je kan vinden in Europa. In deze regio heb je slechts een gemiddelde van 8 regendagen per maand. Wat betekend meer dan 20 dagen zon! En deze hebben dan ook nog een gemiddelde van 5 zonuren per dag. Een milde winter, dat is het zekern van december to februari aan de Costa del Sol.

Gedurende de dag kan de termperatuur zelfs oplopen tot 20 graden, door de zon en de warme zuiderlijke wind. Doch december is de koudste maand van het jaar. Het is te koud om in de zee te zwemmen. maar een strandwandeling in de kerstperiode is echt zalig en een unieke ervaring!

Heel wat meer oudere europeanen komen naar de Costa del Sol overwinteren en willen genieten van het aangenaam winter klimaat van Mijas. Heel wat anders dan in de meer noordelijkere landen . De nachten zijn wat kouder in dit seizoen, tussen de 7 en 11 graden, maar de zon warmt de dag snel op. Sneeuw is hier uiterst zelden, je kan enkel de sneeuw bewonderen op de toppen van de Sierra Nevada waar men ook kan gaan skiën.

De kuststreek is rustiger in deze periode, doch de meeste restaurants en bars blijven heel het jaar open. De strand restaurants, Chiringuito's sluiten vaak tot mid february. De golf terreinen zijn in volle activiteit en heel wat spelers komen in de winter naar Mijas om hun favoriete sport te beoefenen.

Contact

Dit zijn de contact gegevens van Winter Mijas / Costa del Sol om uw reservering te maken of voor eventuele vragen.

1547Bezoeken

Kaart

Karakteristieken

  • Klimaat

More offers

Andere plaatsen en alternatieven Costasur

Andere paginas op deze bestemming
Tags