Etnicologische museum - Casa Museo Mijas | AndalusiëImágenes

Omschrijving

Het etnologische Museum of Casa Museo of Mijas is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van het witte dorp. Het werd geopend in 1995. Hier kan u de geschiedenis en de manier hoe de mensen in Mijas vroeger woonden. Het museum heeft verschillende renovaties ondergaan en is uitgebreid met nog meer authentiek kamers.

Wanneer je Casa Museo betreed, ga je terug in de tijd van de Mijeñas (inwoners van Mijas). Tot 1960 was hun voornaamste inkomst de agricultuur en dat merk je zeker in dit leuk museum. Het museum heeft als doel de geschiedenis en cultuur van het dorp te vertellen door gebruiksvoorwerpen en kamers welke je tonen hoe men leefde.Je wordt terug getransporteerd in de tijd en het geeft u een uitstekend beeld van de inwoners slechts enkele decennia terug. Je kan zien welke prachtige handwerken zij produceerden en recent is de kamer van Manuel Cortes geopend. Deze replica van de kleine kamer waar hij 30 jaar verborgen leefde, als republikein met heel democratische ideeën die zich verscholen hield voor het fascisme.

Casa Museo heeft eveneens een hall met verschillende kunst exposities afhankelijk van de periode van het jaar. In de patio, Kan je genieten tijdens de zomer van flamenco muziek door jonge en/ of gerenommeerde gitaristen en flamenco zangers.

Openingstijden:
Herfst/ winter / lente: dagelijks van 9 uur tot 19 uur
Zomer: dagelijks van 10 uur tot 15 uur en van 17 uur tot 22 uur

Inkom: donatie van 1€ aan Casa Museo Mijas

Contact

Dit zijn de contact gegevens van Etnicologische museum - Casa Museo Mijas om uw reservering te maken of voor eventuele vragen.

1063Bezoeken

Neem contact met ons op!

Kaart

Karakteristieken

  • Kunst - Geschiedenis - Museum - Expositie

More offers

Andere plaatsen en alternatieven Costasur

Andere paginas op deze bestemming
Tags