Informatie


  • Anónimo
  • 22/06/2013 16:55:18

Binnenkort logeer ik een week in Mijas, ik lees op verschillende plaatsen dat er in de zee dolfijnen te spotten zijn.
Is dat enkel met vertrek uit Gibraltar?
Of kan ik ook dichterbij een haven vinden, die me naar de dolfijnen brengt?
Alvast bedankt voor jullie response.

  • 1
  • Vera
  • 22/06/2013 17:44:55

Beste Els

Je hebt een uitstekend plek gekozen voor je vakantie !

Als je graag op een boot tocht gaat om dolfijnen in vrijheid te zien zwemmen kan je inderdaad naar Gibraltar. Je kan een excursie boeken bij een lokale reisagent, via het toeristen informatie bureau in Mijas of je hotel. Deze bieden een georganiseerde trip naar Gibraltar met een boot trip. Gibraltar is ongeveer 70 km of iets meer dan een uurtje rijden. Je hoeft echter niet zo ver als je enkel geinteresseerd bent in dolfijnen.  

Je kan eveneens dolfijnen spotten dichterbij. In de havens van Marbella, Fuengirola en Benalmadena vlakbij (11 tot 15km) heb je eveneens boten die een trip van 2 uur aanbieden. Vele onder hun hebben echter geen website, maar je kan ze dadelijk aan de haven zelf boeken. Dagelijks varen zij 3 of 4 keer uit.  The Dolphins trip is een van de gerenomeerde.  http://mijas.costasur.com/sites/the-dolphins-trip/nl/index.html

De kans om dolfijnen te zien is ongeveer 80%, je kan steeds negocieren (voor je vertrek) om een 2de boot trip aan halve prijs te verkrijgen een andere dag indien je geen dolfijnen hebt kunnen zien.

Je kan deze havens vanuit Mijas bereiken met je wagen of met het openbaar vervoer. De bus M 220  richting Fuengirola of de M 320 die naar Benalmadena of Marbella gaat. 

http://mijas.costasur.com/sites/bus-line-220-mijas-costa/nl/index.html 

http://mijas.costasur.com/sites/bus-line-320-malaga-mijas-marbella/nl/index.html

 

Ik wens je een fijne vakantie toe!


Vera

Uw toeristische gids te Mijas